Το εθνικό λουλούδι της Κορέας



 Το όμορφο αυτό λουλούδι που κοσμεί τους δρόμους της Κορέας αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο του Κορεατικού έθνους από τις απαρχές της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα.

 Γνωστό ως Mugunghwa ή Rose of Sharon ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις 무궁(無窮, mugung, “αιώνιο, ατέρμονο”) και 화 (花, hwa, “λουλούδι”). Ουσιαστικά το λουλούδι που δεν μαραίνεται ποτέ.

  Στα ιστορικά αρχεία καταγράφεται πως ακόμα και την εποχή του Gojoseon (αρχαίο κορεατικό βασίλειο ,το έτος ίδρυσης του χάνεται στα βάθη του χρόνου αν και σύμφωνα με την μυθολογία χρονολογείται στο 2333 π.Χ.) το Mugunghwa έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και αποκαλούνταν ως «το άνθος των ουρανών»

  Απόδειξη της σημαντικής θέσης που κατέχει στον Κορεατικό πολιτισμό αποτελεί και το γεγονός ότι το βασίλειο του Silla (57 π.Χ. –935 μ.Χ.) έφερε και το όνομα 근화향 (槿花鄕) Geunhwahyang που σημαίνει η χώρα των Mugunghwa .To ίδιο όνομα επίσης συναντάται και στα αρχεία της δυναστείας Goryeo (고려) (918-1392 μ.Χ) κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Yejong (예종).

 Στην εποχή του Joseon αναφέρεται πως χρησιμοποιούνταν από το γιατρό της βασιλικής αυλής για θεραπευτικούς σκοπούς. Παράλληλα στην αρχαία Κίνα το κορεατικό βασίλειο αναφερόταν ως η χώρα των σοφών ανθρώπων όπου mugunghwa ανθίζουν.

  Σημαντικό ρόλο έπαιξε ως σύμβολο και το 19o αιώνα όπου συμπεριλήφθηκε στον εθνικό ύμνο της χώρας .Συγκεκριμένα ο στίχος “무궁화 삼천리 화려강산” που στα ελληνικά αποδίδεται ως «Τρεις χιλιάδες λι (μονάδα μέτρησης απόστασης) θαυμαστών βουνών και ποταμών καλυμμένα με mugunghwa» τονίζει τη σημασία του λουλουδιού αυτού στην κορεατική συνείδηση.

 Στις μέρες μας συναντάται ως σύμβολο σε εθνικούς οργανισμούς , κυβερνητικά κτήρια κ.α
Παρακάτω βλέπουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.



Από αριστερά προς τα δεξιά: Tο διακριτικό των νομοθετών, το έμβλημα του Προέδρου της Κορέας και το σύμβολο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κορέας.
Επιμέλεια:Κατερίνα Μίχα

Πηγές:
https://www.mois.go.kr/eng/sub/a03/nationalSymbol_3/screen.do                  http://www.korea.net/NewsFocus/Culture/view?articleId=75126

Το εθνικό λουλούδι της Κορέας Το εθνικό λουλούδι της Κορέας Reviewed by Κατερίνα Μίχα on Ιουλίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του The Language Adventures

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το blog ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.